Eesti suurim inkassofirma tõmbub Lätist ja Leedust tagasi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti ja Leedu.
Eesti, Läti ja Leedu.

Rahvusvaheline krediidikorraldusteenuste kontsern Intrum Justitia lõpetab oma tegevuse Lätis ja Leedus ning keskendub Baltimaades Eesti kliendisuhetele.

Eesti vanim rahvusvaheline võlgade sissenõudmisteenuseid pakkuv ettevõte Intrum Justitia AS alustas Eestis tegevust aastal 1996, alates 1999. aastast ollakse käibelt suurim inkassofirma Eesti turul. Leedus alustas ettevõte tegevust 2000. aastal ja Lätis 2002. aastal. Lätis ja Leedus ei ole tõustud turuliidriks ning viimaste aastate majandusarengud pole võimaldanud saavutada kontserni aktsionäride jaoks positiivseid tulemusi. Läti ja Leedu tütarettevõtete käesoleva aasta ärikahjumi suuruseks kujuneb esialgsetel andmetel 5 miljonit Rootsi krooni (557 000 eurot).

«Seetõttu oleme otsustanud oma tegevuses keskenduda riikidele, kus eeldused kasvada ja luua väärtust nii klientide kui aktsionäride jaoks on paremad. Eesti Intrum Justitia stabiilne kliendibaas,kasumlikkus ning traditsiooniliselt tihe koostöö meie Soome kolleegidega loob hea aluse siduda Eesti tütarettevõte tihedamalt Soome tütarettevõtte tegevustega», ütles kontserni Põhja-Euroopa regiooni direktor Rickard Westlund.

 Eestis tegutseva Intrum Justitia AS-i ainuaktsionär on Stockholmi börsil noteeritud Intrum Justitia AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles