Jakko Väli avaldus võib laiendada valetajate ringi EKRE juhtideni (36)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Jakko Väli
Jakko Väli Foto: Erik Prozes

Valitsuserakonna EKRE juhid võisid vastupidiselt avalikkuse ees väidetule olla teadlikud telemees Jakko Väli palkamisest väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo nõunikuks.

«Ma olen EKRE orbiidil tiirelnud juba kevadest saati. Olen rääkinud EKRE tuumikuga ikka,» ütles Jakko Väli vastuseks Eesti Ekspressi küsimustele, millal ta [nõunikuks saamise – toim] mängu ilmus ja kellega rääkis. Edasi olevat läbirääkimised läinud Jakko Väli väitel Kert Kingo kätte.

EKRE aseesimees Martin Helme väitis ETV 23. oktoobri saates «Esimene stuudio», et sai alles tagantjärele teada Jakko Väli saamisest minister Kingo nõunikuks.

Martin Helme täpne tsitaat: «Tuleb kahetsusega ütelda, et saime seda teada tagantjärgi.»

Kaks päeva varem, 21. oktoobril väitis Kert Kingo riigikogu ees esinedes, et ei ole Jakko Väliga ministri nõunikuks saamise teemal kohtunud. «Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal,» rääkis Kingo riigikogus parlamendisaadikute küsimustele vastates ning valetas, et tema teada pole majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis Jakko Väli palkamiseks personalitoiminguid tehtud.

Tegelikult oli Kert Kingo juba 17. oktoobril esitanud ministeeriumi personaliosakonnale avalduse Jakko Väli palkamiseks. Päev hiljem sõlmiti Jakko Väliga tööleping ning 19. oktoobril see Jakko Väli ja Kert Kingo esildiste alusel lõpetati.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles