Riik uurib täiesti uut tüüpi majandamise mõjusid ja võimalusi

BNS
Copy
Tallinn 26.07.2017
Superministeerium. Ühisministerium. Uue ministeeriumihoone ettevalmistamine töötajate sissekolimiseks. Vaade aknast. 
FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn 26.07.2017 Superministeerium. Ühisministerium. Uue ministeeriumihoone ettevalmistamine töötajate sissekolimiseks. Vaade aknast. FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kuulutas välja riigihanke reaalajamajanduse majandusliku mõju uuringu tellimiseks.

Reaalajamajandus on kontseptsioon, mille kohaselt standardsed majandustehingud ja haldustoimingud võiksid toimuda paberipõhise inimestevahelise suhtluse asemel digitaalse ja automaatse masin-masin andmevahetuse vormis.

Selleks, et reaalajamajanduse kontseptsiooni edasi arendada, on ministeeriumi hinnangul vaja saada aimu reaalajamajanduse majanduslikust mõjust Eesti kontekstis, et poliitikakujundajatel tekiks ülevaade reaalajamajanduse potentsiaalist.

Hankega soovib ministeerium tõenduspõhist informatsiooni, millises mahus muudaks reaalajamajandus ettevõtte haldamise ja majandamise kulutõhusamaks ja efektiivsemaks ning milline kasu tekiks riigile, selgus hanketeatest.

Ministeerium ootab, et analüüsitaks ja pandaks kokku komponendid, mille põhjal on võimalik majanduslikku mõju arvutada. Tulemused esitatakse kvantitatiivselt.

Hanke eeldatav maksumus on 43 000 eurot. Pakkumusi saab esitada 11. novembri lõunani. Leping sõlmitakse kolmeks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles