Kartellisüüdistuse saanud firmajuht: kaks väikefirmat ei suuda turgu jagada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KPK Teedeehitus süüd omaks ei võta.
KPK Teedeehitus süüd omaks ei võta. Foto: Margus Ansu

Kartellisüüdistuse saanud KPK Teedeehituse juht Kaupo Kaljuvee väidetavat kuritegu omaks ei võta ning on veendumusel, et nemad isegi koos Turgel Grupiga turgu jaotada ei saa.


«Kui kaks sipelgat lepivad kokku, et annavad elevandile peksa, siis elevandil pole sellest sooja ega külma. Ehk kaks väikeettevõtet ei suuda turu jagamiseks ja moonutamiseks miskit kokku leppida,» sõnas süüdistuse saanud Kaljuvee.

Firmajuhi sõnul on nad Turgel Grupiga palju ühispakkumisi teinud ning tegid koostööd ka Tartu-Räpina-Värska maanteed puudutava hanke osas selleks, et saavutada odavamat hinda.

«KPK Teedeehitus esitas pakkumise summas 90 587 327 krooni, Turgel Grupp 91 902 191 krooni ning Teede REV2 101 010 235 krooni. Fakt on, et riik pidi maksma kallimat hinda, kui oli võimalik,» ütles Kaljuvee, pidades silmas, et pärast KPK ning Turgeli eemaldamist võeti vastu firma Teede REV2 pakkumine.

Kaljuvee sõnul on tema jaoks küsimärk, miks ühispakkumisest kartellisüüdistus tehti, kuid eks kohus otsusta, kas see oli turu jagamise eesmärgil tehtud või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles