Rail Baltic kaotas ootamatult kaks tippjuhti (29)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Balti riikide ühisettevõtte RB Rail AS tegevjuht ja juhatuse esimees Timo Riihimäki teatas, et astub ametist isiklikel põhjustel tagasi.
Balti riikide ühisettevõtte RB Rail AS tegevjuht ja juhatuse esimees Timo Riihimäki teatas, et astub ametist isiklikel põhjustel tagasi. Foto: Eero Vabamägi

Lühikese aja jooksul astusid tagasi nii Rail Balticu ühisettevõtte juht, soomlane Timo Riihimäki kui ka raudteeprojekti Eesti haru juht Riia Sillave. Mõlemad kinnitasid, et põhjused on isiklikud.

Riihimäki astus RB Rail ASi tegevjuhi kohale alles tänavu märtsis. Lisaks viisakustele, et Rail Baltic oli väga põnev projekt, mille kallal töötada ja et ta tänab kõiki kolleege ja koostööpartnereid, ütles Riihimäki, et ta lahkub isiklikel põhjustel. Mis need isiklikud põhjused on, ta täpsustada ei soovinud. 

Ühisfirma nõukogu esimees, leedukas Karolis Sankovski kinnitas, et nad on Riihimäki otsusest löödud. Tema sõnul toimusid Riihimäki juhtimise ajal Rail Balticu projektis olulised edusammud: näiteks algatati raudtee põhiliinil 411 kilomeetri ulatuses projekteerimistöid ja 236 kilomeetri ulatuses hankeid. Lisaks kiideti eksjuhti selle eest, et on suutnud korrastada keerulise ettevõtte juhtimisstruktuuri.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles