Kindlustused: tormikahjud küündivad sadadesse tuhandetesse

BNS
Copy
Torm laastas Võru keskväljakul.
Torm laastas Võru keskväljakul. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kindlustusfirmade esialgsetel andmetel mõjutas torm enim Kagu-Eestit ning juba praegu võib oletada, et kahjud ulatuvad sadadesse tuhandetesse eurodesse.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Lauri Nõu sõnul näitavad esialgsed teated küllaltki suuri kahjustusi Kagu-Eestis, Pärnu- ja Saaremaal. «Oleme saanud teateid rohkem kui 30 juhtumist, kus kannatada said hoonete katused. Kolmel juhul neist hävines katus täielikult,» ütles Nõu BNSile.

«Meile on teada antud kümnetest hoonetele ja rajatistele kukkunud puudest ning viiel korral on kahjustusi tekitanud tormiga liikuma hakanud batuudid. Pinge kõikumisest on hetkel ligi kümmekond kahjuteadet,» lisas Nõu.

If Kindlustus sai teate ka autost, mis sõitis pimedas otsa teele langenud puule. Eelnev info on esmaspäevahommikuse seisuga ja uusi kahjuteateid tuleb kindlustusandja teatel pidevalt juurde.

«Ilmselt ei ole kõigil kannatanutel veel elektrit ega internetti, et kahjuteateid meile edastada. Seoses tormiga on meie partnerid väljas tugevdatud jõududega, et võimalikult kiirelt kahjusid likvideerida,» rääkis Nõu.

Tormikahjude täpset suurust on veel raske hinnata, kuna kahjuteated alles laekuvad. «Samas on juba praegu näha, et antud tormikahjude suurused kokku on pigem sadades tuhandetes eurodes,» rääkis If Kindlustuse varakahjude grupijuht Lauri Nõu.

Ergo kahjukäsitluse klienditeeninduse osakonna juhi Taavi Köötsi sõnul on kliendid teatanud ligi 15 kahjujuhtumist, mille esialgne kahjusumma ulatub kokku 50 000 euroni.

«Kindlasti tuleb teateid nädala jooksul juurde, kuna torm alles vaibus ja kannatanud ei ole jõudnud juhtumitest veel teada anda. Suuremad kahjuteated tulevad Elva, Otepää ja Võru piirkonnast,» rääkis Kööts BNSile. Peamiselt on tegemist äralennanud katuste või katusele kukkunud puudega, lisas Kööts.

Salva Kindlustuse turundusjuhi Maris Raudoja sõnul on põhjalikke kokkuvõtteid veel vara teha, kuna tõenäoliselt avastatakse osa kahjudest hiljem, näiteks suvemajade ja elektriseadmete puhul. Täpsem info selgub teisipäeval-kolmapäeval.

«Salva Kindlustusele teatatud esimesed kahjud on seotud peamiselt kohe näha olevate kahjudega ehk murdunud puud ja muud tuule põhjustatud kahjustused ja seda peamiselt Lõuna-Eestis ja mitu just Elva kandis. Näiteks on teatatud murdunud puudest, mis on kahjustanud hooneid ning autosid,» ütles Raudoja BNSile.

«Ühe Salva kliendi selgituste järgi tõstis tuul õhku hoovis seisnud batuudi, mis lendas vastu lipumasti ja murdis selle pooleks. Kahju suurus on alles selgitamisel. Ilmselt täna [esmaspäeva] pealelõunal saame anda juba täiendavat infot Salvale esitatud juhtumite arvu kohta,» rääkis Raudoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles