Tesla ihkajad peavad toetustest suu puhtaks pühkima (14)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Pisut vähem kui kuus aastat tagasi lasi füüsikadoktor Mario Kadastik maanteeametis arvele võtta esimese Tesla elektriauto Eestis, Model S. Nüüd on kohaliku Tesla kogukonna esientusiasti kasutuses Model X.
Pisut vähem kui kuus aastat tagasi lasi füüsikadoktor Mario Kadastik maanteeametis arvele võtta esimese Tesla elektriauto Eestis, Model S. Nüüd on kohaliku Tesla kogukonna esientusiasti kasutuses Model X. Foto: Eero Vabamägi

Uus elektriautode toetusskeem ähvardab välja kukkuda nõndamoodi, et maailma ühe enim müüdava elektriauto Tesla omanikud peavad 5000-eurosest stardirahast suu puhtaks pühkima.

«Minu arvates on see paras sigadus!» ütles Eesti esimene Tesla omanik ja elektriautode rendiäri Tesla Rent OÜ ajav Mario Kadastik, leides, et seadus teenib praeguses sõnastuses vaid n-ö vanakooli autodiilerite huve.

Mäletatavasti otsustas valitsus suvel, et hakkab pärast viie aasta pikkust pausi taas särtsuautode soetamist doteerima. Iga eraisik või ettevõte, kes otsustab keskkonnasõbralikuma sõiduki kasuks, saab riigilt 5000 eurot.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles