Eesti firma rajab Aafrikasse hotellikompleksi

BNS
Copy
Peegelmaja ÖÖD. Autorid Jaak Tiik ja Andreas Tiik.
Peegelmaja ÖÖD. Autorid Jaak Tiik ja Andreas Tiik. Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Ööd-peegelmajad alustasid tänavu kevadel hotelliarendusega Ghanas, kuue Ööd-majaga hotellikompleks valmib tuleva aasta kevadeks.

«2020. aasta kevadeks valmib Atlandi ookeani kaldal hotellikompleks 6 Ööd-majaga ning uued kokkulepped on sündimas Ugandas ja Zimbabwes,» teatas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Andreas Tiik.

2018. aastal sõlmiti leping esimese etapi ehitustööde teostamiseks, mis hõlmasid ühe maja ehituse ja sellega kaasnevad võimalused ja takistused.

Pilootprojekti õnnestumine oli eelduseks projekti jätkuetapi kinnitamisele. Kuna projekti esimene etapp oli edukas ning tagasiside positiivne, on sõlmitud edasised kokkulepped hotellikompleksi valmimiseks 2020. aasta kevadel.

«Uskusime projekti õnnestumisse 100-protsendiliselt, kuid kuna Ööd-peegelmajade puhul tekib inimestel sageli küsimus selle efektiivsusest väga soojas või väga külmas kliimas, siis oli esialgne tagasihoidlikkus täiesti mõistetav,» lisas Tiik.

Hotellikompleks koosneb kuuest hotellimajast koos abihoonete ning muu infrastruktuuriga – parkimine, kõnniteed, kohvik ja rannaala.

Ööd OÜ on 2016. aastal asutatud ettevõte, mille tootmine asub Tartus, müügimeeskond Tallinnas. Ööd-majad on loodud aastaringseks kasutuseks ning kuna maju on võimalik transportida nii valmiskujul kui ka materjalina, saab Ööd-maja üles panna mis tahes paigas ja olukorras.

Praeguseks on Ööd-peegelmaju võimalik leida 12 riigis Euroopas, samuti USAs ja Aafrikas, Ghanas. Lisaks tulevikuarendustele Aafrika mandril on ettevõttel plaanid ka mujal maailmas. Ettevõte on esimeses etapis leidmaks investoreid, et siseneda USA turule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles