Inglismaal leiti veoautost 39 laipa

Elu24
Copy

Inglismaal Essexis leiti veoautost 39 laipa. Veokijuht on vahistatud, vahendab BBC News.

Kaubik leiti Waterglade'i tööstuspargist, kuhu ametivõimud saabusid kell 01.40 kohaliku aja järgi.

Politsei pidas kahtlusalusena kinni 25-aastase Põhja-Iirimaalt pärit veoautojuhi. The Mirrori andmetel juhtis autot Portadownist pärit Mo Robinson. Erinevad Briti väljaanded on nüüdseks avaldanud ka kaubikut juhtinud Mo Robinsonist pilte. Vaata pilte mehest siit.

Essexi politsei andis teada, et veokist leiti 38 täiskasvanu ning ühe teismelise surnukehad.

Ametivõimude sõnul saabus kaubik Bulgaariast, ohvrite tuvastamisega tegeletakse, ent politsei sõnul on tegemist «pika protsessiga».

Arvatakse, et Bulgaariast tulnud veok sisenes Suurbritanniasse laupäeval Walesis asuva Holyheadi kaudu.

Suurbritannia siseminister Priti Patel sõnas, et ta on «šokeeritud ja õnnetu, et nii traagiline juhtum aset leidis» ning parlamendiliige Jackie Doyle-Price sõnas omalt poolt, et tegemist on «võika uudisega».

«Inimkaubandus on põlastusväärne ja ohtlik äri,» säutsus Doyle-Price Twitteris ja lisas, et ta loodab, et Essexi politsei suudab «mõrvarid kohtu ette tuua».

Põhja-Iirimaa kaubaveotranspordi assotsiatsiooni juht Seamus Leheny ütles, et Bulgaariast tulnud veoauto puhul oli Suurbritanniasse Holyheadi kaudu sisenemine «ebaharilik marsruut».

«Inimesed on öelnud, et sellistes kohtades nagu Dover ja Calais on turvalisust ja kontrolle suurendatud, nii et sellist ( Holyheadi kaudu - toim.) riiki sisenemist võidi pidada kergemaks, kui minna Cherbourgist või Roscoffist üle Rosslare'i, seejärel mööda teed Dublinisse.»

«See on pikk tee ja teeb reisi päeva võrra pikemaks,» ütles Leheny. 

Surnukehade leidmise koha lähedal asuvast ettevõtte GSF Car Parts töötaja Glen Freelandi sõnul ei pääsenud nad Eastern Avenue poolt töökotta.  

«Juhataja läks hommikul tööle, aga kogu ala oli tõkestatud ja meil tuli mujale minna,»ütles Freeland. 

Bulgaaria saadik kohtus Briti võimudega

Londonis asuv Bulgaaria saatkond on olnud Briti võimudega seoses juhtunuga ka kontaktis, vahendas CNN. 

Kuigi Essexi politsei teatas kolmapäeva hommikul, et veoauto tuli Bulgaariast, siis praegu ei ole veel kindel, kas veok oli Bulgaarias registreeritud. 

Samuti ei ole andmeid veoautost leitud surnukehade rahvuse kohta. Hukkunute isikute väljaselgitamiseks hakkavad Briti võimud Burlaaria võimudega koostööd tegema. 

2000. aastal leiti Doveris veoautost 58 sisserändajat Hiinast, kes olid lämbunud. Ellujäänuid oli toona kaks.

Hollandist pärit veoautojuht mõisteti vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles