Inimeste huvi gripivaktsineerimise vastu on suur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin
Vaktsiin Foto: Ain Prostin.

Kuigi hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib madalal tasemel, tunnevad inimesed huvi gripivaktsineerimise vastu.

«Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskuse polikliinikust öeldi küll, et nii palju gripi vastu vaktsineerijaid kui selle aasta viimastel nädalatel pole neil ammu olnud,» kinnitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri BNS-ile. «Kas see on erand või on gripi vastu vaktsineerijaid üle Eesti mõnevõrra rohkem, me täna veel ei tea.»

Saluri sõnul saab terviseamet neljanda kvartali vaktsineerimiste kokkuvõtte alles jaanuari alguses ning seetõttu ei ole võimalik veel täpseid arve öelda.

Eelmisel nädalal püsis ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole pöördunute arv stabiilne ja jäi jätkuvalt alla varasemate aastate sama perioodi tavalisele tasemele.

Arstide poole pöördus terviseameti andmetel 3229 inimest, neist üle poole olid lapsed. Gripitaolisi haigestumisi registreeriti eelmisel nädalal 76 korral, mis tähendab kaheksa protsendilist vähenemist. Vanusrühmade järgi haigestusid endiselt enam kuni viieaastased lapsed. Haigestumist 65-aastaste ja vanemate hulgas registreeriti vähem ja see püsib varasemate aastatega võrreldes tavatasemel.

Möödunud nädalal sai laboratoorse kinnituse kaks A gripiviirust, kuid gripi levikut veel ei ole täheldatud. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles