USA suurim pank hakkab endisi kriminaale värbama

PM Majandus
Copy
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis.
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

USA suurpank JPMorgan teatas, et laiendab oma potentsiaalsete töötajate ringi, palgates edaspidi ka varem kriminaalkorras karistatud inimesi.

USA töötuse määr on viimase 50 aasta madalaimal tasemel, kuid see ei kehti varem süüdimõistetud inimestele. ​«Kui kellelegi ei anta võimalust isegi töökohale kandideerida, siis see on halb ärile ja halb kogukondadele, kes vajavad juurdepääsu võimalustele majanduslikult areneda,» üles JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon.

Pank teatas, et soovib laiendada oma potentsiaalsete töötajate ringi ning on praegu juba palganud mõned karistusregistriga inimesed panga algtaseme töökohtadele. JPMorgani sõnul kaotab USA aastas 78–87 miljardit dollarit, sest kriminaalse taustaga inimestel on keeruline tööturule pääseda. «Me usume pangana, et ettevõtetel on oluline roll sidusama ühiskonna loomisel,» ütles JPMorgan Chase PolicyCenter juht Heather Higginbottom.

Higginbottom rõhutas, et palgatakse inimesi, kelle karistusregistris olevad märkmed võidakse kustutada, ehk kui inimene on varem panka röövinud, siis ta töökohta ei saa. «Karistusregistri kustutamine võib olla keeruline ja protsess erineb osariigiti,» ütles Higginbottom. 

Seega on JPMorgan kaotanud töökohale kandideerimise ankeetides kastikese, millega varem tähistati kriminaalkaristuse olemasolu. Eelmisel aastal oli palgatutest 10% ehk 2100 inimesel karistusregistris märge. Kuriteod ulatusid avaliku korra rikkumistest kuni isiklikuks kasutamiseks narkootikumide omamise ja joobes juhtimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles