Ettevõtjate nipinurk: kuidas tulla toime töötajate muutuvate vajadustega?

Copy
Foto: HammerHub

Käes on paindlikkuse aeg. Tööaeg, töötamise koht ja isegi tööülesanded muutuvad üha paindlikumaks. Ei saa maha jääda ka kontor! Juba ammu pole ettevõtjate jaoks ideaalne kontor pelgalt neli seina ja isiklik laud-tool. Loovust toetavad koosolekuruumid ja liikuvad töökohad on alles algus. HammerHubi kontorihotell pakub peavarju eesrindlikele ettevõtetele, kes võivad kasvõi iga päev otsustada eri kontori kasuks. Eriti kasulik on see neile, kelle töö hõlmab palju ringiliikumist ning kontoripind iga päev maksimaalset kasutust ei leia.

Ühiskontorid on mugav lahendus hoida halduskulud madalal ning nautida ettevõtliku võrgustiku hüvesid. Kontorihotelli suur lisandväärtus on kontaktid, mida rentnikud sealt saavad, töötades kõrvuti kümnete eriilmeliste ettevõtetega. Sageli sünnivad just ühistest kohvipausidest huvitavad äriideed või koostööprojektid. Koostööd ja edukat äri soodustavad ka uuenduslikud hot-desk’id ehk mittestatsionaarsed töökohad, mis võimaldavad valida igal hommikul endale meelepärane töökoht. Süsteem toimib kes-ees-see-mees põhimõttel ning võimaldab vastavalt tööpäeva ülesannetele leida vaiksem koht keskendumiseks või töölaud seltskonnas, et ideid põrgatada. Tänu paindlikkusele eelistavad ka mitmed suurettevõtted liikuvaid töölaudu.

Kel äri nõuab sageli kontorist eemal viibimist, kuid aeg-ajalt on hea mõni ülesanne teha vaikses kontoris, saab HammerHubis kasutada päevapiletite süsteemi. Enam ei pea kontoriruumide eest mõttetult maksma. HammerHub pakub huvilistele ühe, viie ja kümne päeva pileteid, mida on võimalik soetada mugavalt kontorihotelli kodulehelt. See võimaldab kasutada kontori hüvesid just nii sageli, kui vajadus tekib. Päevapiletiga ei pea sõlmima ühtegi siduvat lepingut.

HammerHubi kliendid jagavad oma kogemusi paindliku kontoripinna olulisusest äri pidamisel.

Foto: HammerHub

Mis on teie ettevõtte ja selle töötajate jaoks kontori puhul oluline?

Andreas Pihelgas, JJJ International Inc: Kõige olulisem on meie jaoks koht, kus me saame keskenduda ning omavahel kohtuda. Olgugi et Jitjatjo on ettevõte, mis täielikult toetab ja võimaldab paindlikku tööaega ja asukohta, on kontoris töötamise võimaldamine täpselt sama oluline. Samuti on kontor suurepärane koht, kus intervjueerida kandidaate, kes meie tarkvarainseneride meeskonnaga võiksid liituda siit Eestist.

Tiit Heinla, Biolan OY: Kuna meie ettevõtte peakontor ei asu Eestis ja on minu jaoks kodust kaugel, siis kontorihotell on hea lahendus ja alternatiiv kodukontorile. Siin on palju mugavam ja efektiivsem teha tööd kui kodus. Meie jaoks on oluline kontori hea asukoht ja ligipääsetavus oma ettevõtte rahvale ja ka potentsiaalsetele partneritele, tänapäevased töötingimused ning korralike nõupidamiseruumide ja telefonikonverentsi ruumide olemasolu. Ja loomulikult vabastab kontorihotell mind igapäevamuredest, mis seostuvad kontori majandamisega (internet, printerid, paberid, puhkeruumid, koristamine ja nii edasi).  Seega liikuva inimese jaoks on see hea lahendus.        

Foto: HammerHub

Matthias Bolliger, Aaro Systems AB: Värske õhk, mugav mööbel, paras tasakaal vaikuse ja melu vahel. Kontori asukoht loomulikult ka (mulle väga meeldib tipptunnil suurema voolu vastassuunas sõita, olgu see siis rongi, bussi või autoga). Lõunasöögi võimalus.

Argo Roosiaas, Madstuff OÜ: Selle kontori puhul on pluss, et ei pea ise investeerima kontorimööblisse, nagu lauad, toolid, riiulid. Samuti ei ole vaja endale hakata kööginurka tekitama, kuna siin on olemas külmik, kohvimasin ja muu vajalik.

Kuidas tuleb kasuks ühiskontor, kus teevad tööd ka teised ettevõtted?

Andreas Pihelgas, JJJ International Inc: Ega otsest igapäevasuhtlust teiste ühiskontori kasutajatega ette ei pruugi tulla, kuid on tore, et kontor ei ole tühi ja üksildane. Teiste ettevõtjate ja töötajate olemasolu aitab kindlasti luua head atmosfääri. 

Tiit Heinla, Biolan OY: Tekivad uued suhted ja kontaktid.  Võib juhtuda, et leiab ka mõne uue koostööpartneri.  Aga üldjoontes on õhkkond töine ja erinevad firmad küll üksteist ei sega. Infovahetus ja vestlused tulevad kasuks.   

Matthias Bolliger, Aaro Systems AB: Olen meie ettevõtte ainus töötaja Eestis (kolleegid asuvad Stockholmis ja mujal Rootsis, Riias, Nairobis ja Dubais) ja ühiskontoris saan inimestest ümbritsetud olemise tunnet – inimlik kontakt, hommikul tere, väike vestlus kööginurgas, vahel ühised ettevõtmised kontorikaaslastega, mida rõõmustavalt aitab vedada ka HammerHub.

Argo Roosiaas, Madstuff OÜ: Ühiskontori puhul võib leida inimesi, kellega saab koostööd teha vastavalt firma vajadustele. Samuti on motiveerivam töötada keskkonnas, kus on teised ümberringi. Üksi kodus olles ei ole kindlasti nii suurt motivatsiooni kui kontorisse tulles.

Foto: HammerHub

Millistest paindlikest lahendustest tunneksite puudust, kui ettevõtte kontor koliks HammerHubist ära?

Andreas Pihelgas, JJJ International Inc: Meie peakontor asub küll New Yorgis, kuid praeguseks rohkem kui 50-liikmeline tarkvaraarenduse meeskond asub veel mitmes Euroopa riigis ja isegi Austraalias. HammerHubil on paindlik võimalus lisakohti saada, kui keegi meile külla reisib.

Tiit Heinla, Biolan OY: Ma arvan, et selline kontori igapäevane majandamine, millega me siin ei pea ise tegelema, tekitaks siis lisakohustusi. Lisaks on siin head moodsad koosoleku ja konverentskõnede lahendused. Ehk peaks siis tegelema hakkama asjadega, mis siin on juba korraldatud.     

Matthias Bolliger, Aaro Systems AB: Skype’i-toad ja väikesed nõupidamisruumid, mida vajadusel saan kasutada. Võimalus ükskõik mis päev ja kell töökohta tulla.

Argo Roosiaas, Madstuff OÜ: Tunneksin puudust kindlasti esimeses punktis mainitud asjadest. Samuti ei ole üksi kodukontoris nii head motivatsiooni leidmise keskkonda. Suureks plussiks on ka eri suuruses konverentsitoad, mida on võimalik broneerida eri suurustes ja laias valikus.

Foto: HammerHub

Tule katseta kaks päeva tasuta!

HammerHubi kontorihotelli on ööpäevaringne ligipääs, mugav sisenemine näpujälje või telefoniga, tasuta parkimine ja kõik vajalik edukaks tööpäevaks. Muuhulgas on rentnike kasutada kiire wifi, tasuta printimine, sahtlibokside/locker’ite kasutamine, ergonoomiline kontorimööbel, piiramatult kohvi ja teed, vaiksed kõneboksid, Skype’i-ruumid videokõnede jaoks, podcast'i-stuudio ning mitmed nõupidamisruumid koosolekute ja kliendikohtumiste korraldamiseks. Tule vaid kohale ja proovi järele. Ehk leiad ka mõttekaaslasi, kellega oma äri uutesse kõrgustesse lennutada. Lisainfo HammerHubi kodulehelt.

Copy
Tagasi üles