Tööstustoodangu tootjahinnad septembris langesid

BNS
Copy
UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas
Tööstus, toomine, ettevõte tegi soovijatele tootmist ja selle hiljutist laiendust tutvustava ringkäigu.
Inimesed tööpostil, töötamine masinatega
Foto Arvo Meeks/Valgamaala
UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas Tööstus, toomine, ettevõte tegi soovijatele tootmist ja selle hiljutist laiendust tutvustava ringkäigu. Inimesed tööpostil, töötamine masinatega Foto Arvo Meeks/Valgamaala Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes septembris võrreldes augustiga 0,1 protsenti ja võrreldes möödunud aasta septembriga 1 protsendi võrra.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hinnatõus metalltoodete ja toiduainete tootmises, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises, paberi ja pabertoodete tootmises. Samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes võrreldes augustiga 0,4 protsenti. Kõige rohkem langes elektrienergia, põllumajandussaaduste ja puittoodete hind ning tõusis rõivaesemete, naftasaaduste ning jookide hind. Eelmise aasta septembriga võrreldes langes ekspordihinnaindeks 2 protsenti.

Impordihinnaindeks tõusis võrreldes augustiga 0,2 protsenti. Keskmisest enam tõusis nahast toodete ja jalatsite, põllumajandussaaduste ning erinevate masinate ning seadmete hind, samal ajal langes ehitusmaterjalide ning paberi ja pabertoodete hind. Võrreldes 2018. aasta septembriga langes impordihinnaindeks 0,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles