Eesti kümne päeva pärast peaprokurörita? (10)

Copy
Peaaegu oleks koha kaotanud politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher (ees vasakul), ametiaeg saab kümne päeva pärast täis peaprokurör Lavly Perlingul (ees paremal).
Peaaegu oleks koha kaotanud politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher (ees vasakul), ametiaeg saab kümne päeva pärast täis peaprokurör Lavly Perlingul (ees paremal). Foto: Tairo Lutter

Kolm meest lähevad tuppa ja enne välja ei tule, kui korstnast tõuseb valget suitsu – umbes nii tuleb Keskerakonna juhist peaministril Jüri Ratasel ja Isamaa juhil Helir-Valdor Seedril sel nädalal lahendada patiseis EKRE juhi Mart Helmega peaprokurör Lavly Perlingu jätkamise üle.

Probleem Perlingu jätkamisega on valitsuses tasasel tulel keenud juba valimistest alates, ent jõuab just sel nädalal kriitilisse punkti.

Nimelt on Perlingu viimane tööpäev 31. oktoobril. Kui kolmikliit tema ametis jätkamises või väljavahetamises konsensusele ei jõua ega lähe teised kaks ka EKRE tahte vastu, on Eesti kümne päeva pärast peaprokurörita. Võimalik, et kuni järgmiste valimisteni.

Kuigi seaduse järgi pidanuks valitsusele peaprokuröri kandidaadi esitama valdkonna eest vastutav justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa), käib mäng nüüd kõrgelt üle tema pea.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles