Seiskunud püük jätab Peipsi kalurite kukrusse paarimiljonilise augu

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
«Kuidas me siis seda ahvenat peaksime püüdma?» päris maaeluministeeriumi ametnikelt reedel kalur Aivo Kähr (keskel). Tema ees istus keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna peainspektor Ivo Kask ja selja taga Omedu kalur Mihhail Guž.
 
«Kuidas me siis seda ahvenat peaksime püüdma?» päris maaeluministeeriumi ametnikelt reedel kalur Aivo Kähr (keskel). Tema ees istus keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna peainspektor Ivo Kask ja selja taga Omedu kalur Mihhail Guž.  Foto: Sille Annuk

Ahven on sel aastal päris ilusas mõõdus ja teda tohiks püüda veel üle tuhande tonni, kuid ei saa, laiutavad Peipsi järve kutselised kalurid käsi. Arutamaks, mil moel oleks võimalik hinnanguliselt kahe ja poole miljoni euro väärtuses triibulisi kalakesi siiski kaldale tuua, kogunesid läinud reedel Kasepääl kalurid, teadlased ning maaeluministeeriumi ja keskkonnainspektsiooni esindajad.

Vastavalt Eesti-Vene kalapüügikomisjoni otsusele tohivad Eesti kalurid tänavu Peipsist püüda 1561 tonni ahvenat. Viimastel andmetel on püütud 537 tonni, mis tähendab, et 1024 tonni oleks veel püüda. Kuid 24. septembrist ei tohi järvel kala püüda põhjanooda ehk mutnikuga, mis on sügisel ahvena tabamiseks kõige tõhusam püügivahend.

Veel halvemaks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles