ELi allikas: Johnson saadab Tuskile kirja Brexiti edasilükkamiseks (4)

BNS
Copy
Donald Tusk ja  Boris Johnson.
Donald Tusk ja Boris Johnson. Foto: DON EMMERT/VIA REUTERS/Scanpix Baltics

Briti peaminister Boris Johnson ütles Euroopa Ülemkogu alalisele eesistujale Donald Tuskile, et saadab talle veel laupäeval kirja, milles palub Brexiti edasilükkamist, teatas Euroopa Liidu allikas.

Allikas ütles AFP-le, et Tusk ja Johnson rääkisid telefoni teel kell 20.15 Brüsseli aja järgi, ja lisas: «Peaminister kinnitas, et kiri saadetakse Tuskile täna.»

«Tusk alustab selle baasil konsulteerimist ELi liidritega, kuidas reageerida. See võib võtta mõni päev aega,» lisas allikas.

«Edasilükkamise taotlus saabus äsja. Ma alustan nüüd ELi liidritega konsulteerimist, kuidas reageerida,» säutsus Tusk Twitteris, viidates kirjale, mida Briti parlament sundis peaminister Boris Johnsonit saatma.

Briti peaministri kantselei allika teatel ei allkirjastanud Johnson kirja, milles palus Euroopa Liidult Brexiti edasilükkamist. Allika sõnul saatis ta fotokoopia seadusest, mis nõuab temalt edasilükkamise taotlemist, kui Brexiti kohta kokkulepet ei saavutata.

Küll aga allkirjastas ta teise kirja, milles väljendas selgelt, et ta ei taha Brexiti edasilükkamist selle kuu lõpust.

Kolmandas kirjas, mille saatis Suurbritannia suursaadik ELis Tim Barrow, selgitatakse, et Brexiti edasilükkamise kiri saadeti ainult selleks, et täita seadust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles