«South Park» on poole miljardiga oksjonil

PM Majandus
Copy
«South Park» on oksjonil
«South Park» on oksjonil Foto: Wikipedia.org

Bloomberg kirjutab, et telesaate «South Park» omanik Viacom Inc. on pannud saate voogedastuse õigused oksjonile ning loodab nende eest saada 450-500 miljonit dollarit. 

Asjaosaliste sõnul on oksjonil pakkumisi tulnud juba kuuelt erinevalt ettevõttelt. Viacom ja multfilmi autorid loodavad lepingu allkirjastada selle aasta lõpuks. Bloombergi allikate sõnul võib oksjoni võitja selguda juba sellel nädalavahetusel.

Populaarsete telesaadete näitamisõiguste väärtused on hoogsalt kasvanud, sest uued voogedastusplatvormid otsivad saateid, mis tooksid vaatajaid. Seetõttu loodavad Viacom ning saate loojad Trey Parker ja Matt Stone teenida uuelt lepingult kaks korda rohkem, kui 2015. aastal Huluga sõlmitud lepingult.

Ootus poolele miljardile dollarile ei tulnud õhust. Sellise summa maksis ettevõtte Comcast Corp. sarja «The Office» («Kontor») eest ning sama hinnaga ostis AT&T Inc. populaarse «Friends» («Sõbrad») sarja esitamisõigused. Ka Netflix maksis 500 miljonit dollarit «Seinfeld» sarja näitamise eest. 

Suurtest nimedest ei tasu «South Park» paraku oodata pakkumist Apple poolt, sest ettevõte valib hoolikalt programme, mis ei kahjustaks tehnoloogiafirma brändi ega solvaks Hiinat, kus iPhone müüginumbrid on kõrged. Nimelt keelati hiljuti «South Park» Hiinas ära, peale seda, kui ühes episoodis mõnitati Lääne filmide ja televisiooni tsenseerimist, mida riigis pidevalt tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles