Citroën üritab Ogier' tiitlivõidu nimel Austraalias kaarte segada kolmanda sõitjaga (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Mads Östberg 2018. aasta Austraalia rallil.
Mads Östberg 2018. aasta Austraalia rallil. Foto: WILLIAM WEST / AFP / Scanpix

Citroëni meeskond on Austraalia ralliks WRC autoga üles andnud ka kolmanda sõitja, kelleks on Mads Östberg. Seda selleks, et aidata Sebastien Ogier'l võita MM-tiitel.

Östbergil ei õnnestunud sellel hooajal WRC- sarjas omale meeskonnas kohta leida, Citroënis said tema asemel rooli Ogier ja Esapekka Lappi. Siiski jäi Östberg Citroëni juurde, asudes arendama ja võistlema nende WRC2 klassi R5 masinaga.

Austraalia ralliks tuuakse ta aga kolmanda WRC auto roolis starti, et aidata Ogier'd. Östbergil on esiteks suurepärane stardipositsioon, sest ta on MM-sarjas kogunud vaid 4 punkti ja saab nii esimesel võistluspäeval startida WRC sõitjatest viimasena. Östberg on Austraalias varem ka head kiirust näidanud – eelmisel aastal lõpetas ta ralli kolmandal kohal.

Östbergi kasutegur Austraalias seisneb puhtalt selles, et teda tuleks nädalavahetuse jooksul hoida Ogier'st eespool. Kuigi reedel stardib Ogier tõenäoliselt katsetele teisena ja on hädas lahtise kruusaga, siis laupäevaks ja pühapäevaks peaks Ogier' ette tekkima Östberg, kes aitaks kaasa raja puhastamises.

Ogier peab eelkõige suutma aga järgmisel nädalavahetusel Kataloonias Ott Tänakult punkte tagasi teenida. Praegu on meeste vahe 28 punkti Tänaku kasuks, ühel etapil on maksimaalselt võimalik teenida kuni 30 punkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles