Venemaa laskesuusatajad hülgavad kodumaa

Postimees Sport
Copy
Olga Podtšufarova
Olga Podtšufarova Foto: Jure Makovec/AFP

Viimasel kahel päeval on kaks Venemaa naislaskesuusatajat teatanud, et soovivad edaspidi esindada teist riiki. Eile avaldas Olga Podtšufarova, et tahab kodakondsust vahetada ning võistelda Sloveenia eest. Täna tegi sama avalduse Adelina Sabitova, kes loodab esindada tulevikus Valgevene koondist.

Kahest lahkujast nimekam on kahtlemata Podtšufarova. 27-aastane venelanna on maailmakarikasarjas võitnud ühe etapi ning tulnud maailmameistrivõistlustel segateatesõidus pronksmedalile.

Podtšufarova jaoks on tegu tagasitulekuga, sest venelanna otsustas aasta eest tippsportlase karjäärist sootuks loobuda. Nüüd plaanib venelanna comebacki, aga mitte enam Venemaa ridades.

Podtšufarova tulevase koduriigi Sloveenia laskesuusatamise divisjoni juht teatas, et soov Sloveeniat esindada tuli venelannalt endalt.

«Initsatiiv tuli Olgalt ja meie toetasime tema soovi. Meie naiskonnas saaks ta liidrirolli. Ta on üsna kogenud laskesuusataja ja oleks oluline lüli meie noores naiskonnas. 2021. aastal võõrustab Sloveenia biatloni MMi ja me oleme huvitatud konkurentsivõimelisest naiskonnast, » rääkis Matej Oblak.

22-aastane Sabitova rahvuskaaslasega samal tasemel ei ole. Valgevene esindamisest huvitatud talisportlane pole rahvusvahelistel tasandil Venemaad esindanud. Eelmisel aastal peetud Venemaa meistrivõistlustel saavutas Sabitova sprindis 44. koha.

Mõlema laskesuusataja puhul on vajalik  Rahvusvahelise Laskesuusaliidu (IBU) heakskiit. IBU asub asja arutama sellel nädalalõpul peetaval kongressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles