Samsungi tipptelefoni tabas tõsine turvaprobleem (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
S10+ sõrmejäljelugeja asub ekraaniklaasi all.
S10+ sõrmejäljelugeja asub ekraaniklaasi all. Foto: Mart Laanemägi

Samsungi ühel uuemal tipptelefonil Galaxy S10 ilmnes tõsine turvaprobleem, kui selgus, et ekraanikaitset kasutades on selle lukustust võimalik vabastada suvalise inimese sõrme vajutusega.

Turvavea avastas Briti naine, kes olid ostnud eBayst endale paar naela maksva läbipaistva ekraanikaitse. Selle kasutamisel avastas ta ootamatult, et telefon avanes lukustusest ka sõrmega, mida ta polnud registreerinud. Sama viga õnnestus korrata ka tema abikaasa sõrmevajutustega, kirjutab The Sun.

Samsung nimetas oma uut ultrahelil põhinevat sõrmejälgelugejat S10 telefoni märtsikuisel esitlusel revolutsiooniliseks. See ekraani alla integreeritud luger loob sõrmest 3D-kujutise.

Nüüd tunnistas Samsung BBCile häiret sõrmejälgede tuvastamise süsteemis ja lubas peagi anda välja tarkvarauuenduse, mis selle parandab.

«Samsung Electronics on S10 sõrmejälgede tuvastamise talitlushäirete juhtumist teadlik ja väljastab peagi tarkvaraparanduse,» seisis ettevõtte avalduses.

Samas on Lõuna-Korea KaKao Bank juba palunud oma klientidel kasutada mobiiliteenustesse sisenemisel muid tuvastusvahendeid, kuni see probleem lahendatud saab. Eestis saab sõrmejäljelugeja abil sisse logida Swedbanki mobiilipanka.

Ekraanikaitsetega on olnud Samsungil probleeme ka varem, kuna osa neist jätavad ekraani ja kile vahele väikese õhuvahe, mis takistab sõrmejälgede lugemist. Samsung soovitab seega kasutada vaid enda poolt tunnustatud ekraanikaitseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles