Netflix Apple’i ja Disney voogedastusteenuseid ei karda

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Netflixi tegevjuht Reed Hastings.
Netflixi tegevjuht Reed Hastings. Foto: Ethan Miller / AFP/Scanpix

Netflixi aktsia hind hüppas eile järelkauplemisel 11 protsenti pärast hilisõhtul avaldatud kolmanda kvartali majandustulemusi, mis olid oodatust paremad.

Netflixi teise kvartali majandustulemused olid kehvad ning oodatav konkurentsi kasv on hoidnud voogedastusettevõtte aktsia surve all. Kuid eilsed numbrid, mille kohaselt kasvas maksvate klientide arv 6,77 miljoni võrra ning kasum kasvas oodatust rohkem, oli see investorite jaoks, kes ootavad neljandas kvartalis veel paremaid tulemusi, hea uudis.

«See oli tõesti tugev kvartal – mitte ainult tellijate pärast, vaid kogu äritegevuses,» ütles ettevõtte finantsjuht Spencer Neumann.

Peaaegu kogu kasumi ja suurem osa klientide arvu kasvust tuli välisturgudelt. Ettevõte usub, et praeguses kvartalis lisandub välismaal veel seitse miljonit kasutajat (eelmises kvartalis kasvas välisklientide arv 6,26 miljoni võrra).

Klientide kasv on tulnud eelkõige tänu mõnele väga populaarsele noortesarjale.

Välisturud on Netflixile eriti olulised sellepärast, et Disney, Comcast, AT&T ja Apple, kes plaanivad oma filmide ja videote voogedastusteenustega tulla turule lähikuudel, alustavad Ameerika Ühendriikide turust.

«Nende uute teenuste lansseerimine saab olema kärarikas,» kirjutas Netflix investoritele kvartaliaruandes. «Aga mitte ühelgi neist ei ole kogu maailmas nii palju mitmekesist, eripärast ja kvaliteetset originaalprogrammi,» lisas ettevõte.

Netflixi kolmanda kvartali käive hüppas 31 protsenti, 5,24 miljardi dollarini, kasum aktsia kohta kasvas 1,47 dollarini aktsia kohta, kusjuures analüütikud ootasid kasumiks 1,05 dollarit.

Netflixi aktsia on ka Postimehe investor Mari portfellis.

Netflix (NFLX)

Aktsia hind (USD): 286,28

Muutus aasta algusest,%: 7,0

Aastane muutus, %: -21,5

Dividendid: -

Analüütikute soovitused:

Osta: 25  

Hoia: 14

Müü: 2

Allikas: Yahoo Finance

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles