Kattel: majanduslangus pole välistatud ka Eestis

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Kattel
Rainer Kattel Foto: Mihkel Maripuu

TTÜ majandusprofessor Rainer Kattel kirjutab, et kuna euroala võlakriisile ei paista lahendust, peaks ka eestlased olema valmis halbadeks uudisteks.

Eesti käekäiku määrab 2012. aastal eelkõige Euroopas toimuv, kuna Eesti majanduskasvu taastumine on seni täielikult toetunud ekspordile, millest laias laastus kaks kolmandikku on seotud Põhja-Euroopaga, vahendab ERRi uudisteportaal Kattelit.

Euroopa võlakriisile ei ole hetkel mõistlikku lahendust silmapiiril, ning kuna ka USA majandus ei ole taastunud, siis on väga tõenäoline, et Euroopa majandus ei kasva 2012 aastal, mistõttu ka Eestis ei pruugi reaalset majanduskasvu üldse tulla, vaid pigem isegi kerge langus.

Paradoksaalselt ei pruugi see tähendada Eestis inflatsiooni pidurdumist, kuivõrd paljuski me impordime hinnatõusu sisse läbi toorainete ja nafta hindade, samuti on administratiivselt tõstetavatel hindadel (energia, küte) oluline roll.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles