Fotod: Google esitles uusi mobiile

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Google Pixel 4
Google Pixel 4 Foto: JUSTIN LANE / EPA

Google esitles täna oma uusi mobiile Pixel 4 ja 4 XL – duubelkaameraga, näotuvastuse abil lahtilukustatavaid ja 90 Hz ekraaniga seadmeid.

Seadme ekraani ülaosas oleval ribal on selfie-kaamera, infrapunakiire tekitaja, punktprojektor ja  sensor nimega Motion Sense, mille abil saab telefoni juhtida käeviibetega – näiteks kõnedele vastata, lugusid vahetada või märguandeid välja lülitada. Näotuvastus peaks Google’i lubaduse kohaselt töötama eriti hästi ka hämaras.

Pixel 4 on 5,7 tolline FHD+ OLED ekraan kuvasuhtega 19:9. Pixel 4XL ekraani diagonaal on 6,3-tolline. Duubelkaamera on 16- ja 12-megapiksline ning 90-kraadise vaateväljaga selfie-kaamera 12-megapiksline.

Seadmel on sees uusim Snapdragon 855 protsessor, muutmälu on 6 GB ja salvestusmälu 64 GB. Pixeli kasutajatele on Google’i pilveteenus tasuta. Aku mahutavuseks on tavaversioonil 2800 ja XL-versioonil 3700 mAh.

Värvivalikus on must, valge ja oranž. Hinnad jäävad 800 euro kanti.

Google Pixeli peamine sihtturg on USA, kes on sanktsioonidega jõuliselt välja tõrjunud Hiina mobiilitootja Huawei sama klassi mobiilid. Näiteks Suurbritannias on Pixeli mobiilid turuosalt alles 9. kohal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles