Prantsuse energiahiid ostab osaluse India gaasifirmas

BNS
Copy
Total
Total Foto: ALAIN JOCARD / AFP

Prantsuse energiahiid Total ostab 600 miljoni dollariga 37,4-protsendise osaluse India gaasifirmas Adani Gas, teatasid firmad esmaspäeval.

Lepingu järgi teeb Total esmalt Adani Gasi aktsionäridele pakkumise osta firmas kuni 25,2-protsendine osalus ja ostab seejärel firmalt ülejäänud osaluse. Totalile peaks lõpuks kuuluma 50 protsenti Adani Gasist.

«India energiavajadus on üüratu ja India energiaallikate kooslus on võtmetähtsusega võitluses kliimamuutusega,» ütles Totali tegevjuht Patrick Pouyanné.

«India maagaasiturul seisab ees suur kasv ja see on atraktiivne turg Totalile, millest on saanud maailma suuruselt teine LNG firma,» lisas ta.

Maagaas moodustab praegu vaid seitse protsenti India energiatarbimisest. Valitsus on seadnud eesmärgiks tõsta see 2030. aastaks 15 protsendile.

«Totali investeering Adani Gasi tugevdab India maagaasisektorit ja nõudluse potentsiaali. Ootame pikisilmi koostööd India puhta ja rohelise energia eesmärgi täitmiseks,» ütles Adani kontserni asutaja Gautam Adani.

Kontserni on tabanud terav kriitika seoses plaaniga rajada Austraaliasse hiiglaslik söekaevandus. Looduskaitsjate sõnul kiirendaks kaevandus kliimamuutust ning ohustaks ka kohalikke liike ja Suurt Vallrahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles