«Hiinale on Venemaa Kaug-Ida nagu vaese sugulase hea korter»

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Eestis sündinud geograaf Vladimir Karakin on Kaug-Idas elanud juba viimased 40 aastat, kuid on endiselt sünnimaa eluga hästi kursis.
Eestis sündinud geograaf Vladimir Karakin on Kaug-Idas elanud juba viimased 40 aastat, kuid on endiselt sünnimaa eluga hästi kursis. Foto: Jaanus Piirsalu

Maavarade poolest rikas Venemaa Kaug-Ida on hiinlastele nagu külmkappi pandud lihatükk, mis ootab oma aega, ütles Postimehele Vladivostoki geograaf, Tallinnas sündinud Vladimir Karakin.

Praeguseks 74-aastane mees ei kaotanud 40 aastat tagasi Kaug-Idasse elama ja tööle kolimise järel sidet Eestiga: Karakin aitas aastaid Hardo Aasmäed, keda nimetas oma heaks sõbraks, käib siiani iga aasta Eestis ning hoiab end siinse eluga kursis.

Venemaa Kaug-Idast on aastaid arvatud, et see langeb Hiina majandusliku mõju alla ning hiinlased ujutavad regiooni üle. Kümme aastat tagasi muutus hirm hoopis lootuseks, et Hiina võiks tulla ja rohkem investeerida. Nüüdne seis on, et Hiina ettevõtlus ja töölised lähevad vaikselt Kaug-Idast ära. Mis on selle põhjus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles