Gordon Ramsay sai loa paigaldada oma hoovi eestlaste iglumaja

Rait Piir
, reporter
Copy
Gordon Ramsay.
Gordon Ramsay. Foto: SYSPEO/SIPA / SYSPEO/SIPA

Tippkokk Gordon Ramsay sai pärast lahingut Londoni linnaosavõimudega viimaks loa paigaldada enda luksusliku häärberi hoovi Eesti ettevõtte Iglucraft valmistatud iglumaja.

Mulgi meeste valmistatud iglumaja on varem paigaldanud endale näiteks endine tippjalgpallur David Beckham ja režissöör Guy Ritchie. Ühe taolise majakese eest tuleb välja käia 40 000 naela. Iglut meenutava ehitise sees on elutuba, magamistuba, köök ja vannituba. Ehitis on üheksa meetrit pikk, kaks meetrit lai ja 2,5 meetrit kõrge. Maja on ühtlasi talvekindel ning elektriküttega. 

Ramsay seitse miljonit eurot maksev häärber paikneb Lõuna-Londonis Wandsworthis. Linnaosa nõukogu pole siiani tahtnud tippkoka soovile järgi anda ja nõustus alles hiljuti väga spetsiifilistel tingimustel. Ramsay elab Wandsworthi häärberis oma naise ja viie lapsega, kellest noorim sündis alles aprillis. 

Iglumaju ja -saunu valmistatakse viljandi vallas asuvas Leie külas ning müüakse üle maailma edasi. Muu hulgas võib neid leida Jaapanist ja Šotimaalt. Iglusaunade ja -majade taga on osaühing Creative Woodworks, mida veavad alates 2014. aastast vana kolhoositöökoja ruumides Priit Kallas ja Siim Enders. 

Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles