Galerii: Jaapani peale laskub ülivõimas supertaifuun, saareriik hoiab hinge kinni (2)

Rait Piir
, reporter
Copy

Laupäeval tabab Tokyot ülivõimas supertaifuun Hagibis, mis jõuab kohaliku aja järgi Tokyo piirkonda millalgi õhtul. Taifuuni eelmõjusid on tunda aga juba üle kogu riigi – jõed on tõusnud lakkamatute sadudega üle kallaste ja teada on juba ka ühest hukkunust. Tokyo lähedal paiknevad Ichihara piirkonda laastas tornaado. Välja on antud kõige kõrgema taseme hoiatused.

Jaapani meteroloogia agentuur arvab praegu, et taifuun puudutab maad kella kuue ringis kohaliku aja järgi (kell 12 päeval Eesti aja järgi) ning maabumiskohaks on Shizuoka prefektuur Isu poolsaarel. Umbes poole kümne paiku hommikul hukkus Ichiharas mees, kui tornaado lükkas tema auto kummuli. Sama tornaado vigastas teadaolevalt nelja inimest. 

Peaaegu kogu Tokyo ühistransport on nüüdseks seisma pandud ja enamik taifuuni teele ettejäävaid piirkondi on saanud evakueerimishoiatuse. Nüüdseks soovitatakse evakueerida juba miljonitel inimestel. Laialdastest üleujutustest on teatatud Kanagawa prefektuurist ja Mie prefektuurist ning kardetakse maalihkeid. 

Jaapani meteroloogia agentuuri sõnul on tegu viimaste aastakümnete kõige tugevamate vihmadega Kesk-Jaapanis. 

Sotsiaalmeediast võib leida hulganisti taifuunivideosid:

Foto: Jaapani Meteroloogia Agentuur
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles