Galerii: aasta parimaks ettevõtteks valiti Estonian Cell (1)

PM Majandus
Copy

Täna õhtul toimunud pidulikul auhinnagalal «Eesti parimad ettevõtted 2019» pärjati aasta ettevõtte tiitliga Kundas asuv puitmassi tehas AS Estonian Cell.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige Sigrid Harjo kiitis, et Estonian Cell ja tema Austria emafirma on toonud Eesti majandusse üle 200 miljoni euro välisinvesteeringuid. «Just sellised välisinvesteeringud aitavad tuua Eestisse uusi teadmisi, luua uusi töökohti ning tõsta Eesti inimeste palku,» lisas ta.

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaise Kai Realo sõnul on nii tänavune võitja Estonian Cell kui ka aasta eksportöör AS Cleveron silmapaistvad uuendajad ja piirkonna olulised tööandjad. «Estonian Cell, kes investeeris kogu eelmise aasta kasumi keskkonnamõjude vähendamisse, annab väärtusahelas tööd enam kui 500 inimesele. Pakirobotite leiutaja Cleveron panustab aga sektori tööjõu tulevikku, koolitades oma inimeste ja oma kuludega Viljandis uusi robootikainsenere,» ütles Realo.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman lisas, et ettevõtlikel inimestel on hindamatu roll ühiskonna heaolu kasvatamisel ning nende pingutuste tunnustamine on väga tähtis. «Ettevõtlusauhindu anname igal aastal ainult väikesele osale Eesti ettevõtjatest, kuid sellega väljendame oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes,» sõnas ta.

EASi ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi «Ettevõtluse auhind 2019» võitjad:

Aasta uuendaja – SK ID Solutions AS

Aasta eksportöör – Cleveron AS

Aasta pereettevõte – OÜ T-Tammer

Aasta disaini rakendaja – Evocon OÜ

Aasta välisinvestor – Estonian Cell AS

Noore ettevõtja tiitel läks elektrijalgrataste tootjale

Swedbanki ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja aasta noore ettevõtja tiitli pälvis 28-aastane ettevõtja Ardo Kaurit, kes on ettevõtte Ampler Bikes asutaja ja tegevjuht. Ampler Bikes toodab peamiselt ekspordiks elektrijalgrattaid. 

Ühisrahastusega on Ampler kaasanud Funderbeami platvormil 2017. aastal 400 000 eurot ning 2019. aastal 2,5 miljonit eurot. Ettevõte ekspordib 98 protsenti oma toodangust, millest suurim osa läheb Saksamaale, kus ettevõtte kliendiks on peamiselt keskealised keskkonnateadlikud inimesed. 99 protsenti müügist toimub läbi veebikeskkonna ning ettevõtte esinduspood on Berliinis Saksamaal.

Sellel aastal kaasatud rahaga avatakse uus tehas Jüris, kus soovitakse tõsta tootmismahte senisest veelgi kiiremini. Järgmisel aastal planeeritakse toota 6000 jalgratast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles