Galerii: Eesti Talleks plaanib Mustamäe tee algusse uut linnakut (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Investeerimisfirma Eesti Talleks kavandab Tallinnasse Mustamäe tee algusesse moodsat äri- ja elukeskkonda, mille maksumus on umbes 150 miljonit eurot.

Sel nädalal algatas Tallinna Linnavalitsus detailplaneeringu, mille kohaselt tuleks Mustamäe tee, Paldiski maantee ja Pirni tänava vahelisele pea 7 hektari suurusele alale uus äri- ja eluhoonetega terviklik nüüdisaegne linnakeskkond. Ehitusõigust soovitakse kuni 14-korruselistele hoonetele. 

«Meie jaoks oleks see väga suur asi,» ütles Eesti Talleksi juht Kaido Padar. Ta lisas, et nende soov pole ehitada ilmetut betoonlinnakut, vaid rajada elukeskkond, mis on võimalikult looduslik ja kus on sisehoov, kuhu tänavamüra ei kostu. «Sellest peab tulema koht, kus tahaksime ise töötada.»

Lisaks Talleksi «enda nurgakesele», nagu Padar väljendas, võiks uus linnak koduks saada nii hotellidele ja külaliskorteritele kui ka lastehoiule ja büroodele. «Kõik oluline ühes kohas,» lisas Padar. Ta pidas linnaku trumbiks head asukohta, mis asub täpselt linnapiiril ja kust on hea igale poole edasi suunduda.

Detailplaneeringu algatamisele eelnes pikk ja põhjalik ettevalmistus ning konsultatsioonid linnavalitsusega. Planeering võiks Padari sõnul kinnitamiseni jõuda kahe-kolme aasta pärast. Linnak oleks alla 4 miljoni eurose käibega Talleksi jaoks konkurentsitult suurim investeering ajaloos.

«Näeme seda täna 5–15 aasta pikkuse projektina,» selgitas Padar, kelle sõnul näitasid eelmisel aastal tehtud arvutused, et arendus võiks maksma minna umbes 150 miljonit eurot. «Meiega on rääkinud juba mitu rahvusvahelist kontserni, kes tahavad koos arendada. Kuna lepinguid veel ei ole, ei hakka ma nimesid nimetama,» rääkis juht.

Eesti Talleks on Eesti erakapitalil põhinev investeerimisettevõte, mis keskendub kinnisvarale, autoärile ja kaubandusele. Kontserni kinnisvaraportfelli kuulub seitse kinnistut Mustamäe tee alguses, samuti Nissani edasimüüja Fakto Auto AS ja Renault’ ja Dacia edasimüüja City Motors.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles