Tele2 kaotab muudkui mobiilinumbreid konkurentidele (2)

BNS
Copy
Tele2
Tele2 Foto: Tairo Lutter

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) statistika kohaselt kaotas septembris enim mobiilinumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 899 numbrit. Tegu on juba viienda järjestikuse kuuga, mil Tele2 on Eesti mobiilioperaatoritest kõige rohkem numbreid kaotanud. 

Samas olid Telia ja Elisa numbriliikuvuse saldod möödunud kuul positiivsed. Telia võrku liitus 152 numbrit, Elisa võitis juurde 747 numbrit.

Tänavu üheksa kuuga on Tele2 kaotanud 6990 mobiilinumbrit. Samal ajal on Elisa ja Telia juurde võitnud vastavalt 3751 ja 3242 numbrit.

Kokku liikus septembris 4991 mobiiltelefoninumbrit ning 670 tavatelefoninumbrit. Samas tühistati 3988 mobiiltelefoninumbri teisaldamise avaldust ning 38 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldust.

Mullu kaotas enim mobiilinumbreid samuti Tele2, mille mobiilivõrgust lahkus 12 940 numbrit. Elisa ja Telia võrku liitus samas 2018. aastal vastavalt 6875 ja 6071 mobiilinumbrit.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles