Galerii: Tallinna sadama terminal sai uhke kuue

Tarbija24
Copy

Tallinna Sadam andis teisipäeval reisijate kasutusse D-terminali uuenenud osa - esimesena said uut terminali avastada hommikul kell 07.30 väljuvale Tallinki laevale Megastar suunduvad reisijad.

Hoone esimesel korrusel võtab reisijaid vastu avar aatrium ja kauplus, sealt viivad kaldteed teisele korrusele piletikassade ja check-in alale. Terminali kolmas korrus saab olema ainult piletiga reisijate päralt. Akendest avanevad kaunid vaated nii vanalinnale kui ka sadama-aladele, reisijate kasutuses on tunduvalt suuremad oote- ja istumisalad, kohvik ning kauplus. Laevaga saabuvad reisijad saavad edaspidi kolmandalt korruselt mööda kaldteed otse esimesele korrusele.

Uue terminalihoone fassaad on mereväravale vastavalt esinduslik – taustvalgustusega topelt-klaasfassaadi katavadsuuremõõdulised seinaplaadid ja  iluvõrk.

«Päris kõik veel uues terminalis ja terminaliosas valmis ei ole. Reisijate logistika laevale ja laevalt tuleb esilagu lahendada ajutiselt seni valminud alal. Samuti on uuenenud osas veel paari kuu jooksul kasutusel vana mööbel ning peame leppima asjaoluga, et siiani käigus olnud vana terminaliosa eraldatakse uuest ajutistekergseintega,» selgitas Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusjuht Peeter Nõgu. «Kolmandik terminalist nõuab veel rekonstrueerimist ja seetõttu kostub terminalis endiselt müra ja näeb terminali ümbruses ehitusmaterjale ning lammutamata konstruktsioone.»

D-terminali ehitab Nordecon AS ja hoone lõplik valmimine on planeeritud 2020. aasta suveks.

D-terminali rekonstrueerimist kaasrahastab Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles