Kalle Pallingu partneriga asutatud äri pakub teenust maailma hiiglastele (2)

BNS
Copy
Cacheti asutajad Hedi Mardisoo (vasakul) ja Kalle Palling.
Cacheti asutajad Hedi Mardisoo (vasakul) ja Kalle Palling. Foto: Cachet

Nüüdsest on Bolti, Uberi ja Yandex.Taxi platvormil sõidujagamisteenuse pakkujatel võimalik maksta kindlustuse eest vastavalt sellele, kas autot kasutatakse teenuse pakkumiseks või erasõitudeks – uudse arenduse üks vedajatest on äsja poliitikast taandunud Kalle Palling. Ettevõtte tegevjuht ja suuromanik on Hedi Mardisoo.

Praegu on erinevatel platvormidel sõidujagamisteenust pakkumas ligi 7000 juhti, kellest umbes pooled pakuvad teenust vähem kui 15 tundi nädalas. Aga kõik need juhid peavad teenusepakkujaks saades vahetama oma tavalise liikluskindlustuse taksodele mõeldud liikluskindlustuse vastu, mis on kordades kallim.

«Ei saa olla nii, et juht, kes on kolm tundi nädalas sõidujagaja, on täpselt sama kõrge riskiga kui juht, kes osutab teenust 40 tundi nädalas. Seni kindlustusmakse hinnastamisel vahet ei tehtud, sest puudus usaldusväärne info, kui palju sõidujagaja teenust osutab. Nüüdsest täidab selle tühimiku Cachet,» ütles Cacheti tegevjuht ja kaasasutaja Hedi Mardisoo.

Cachet on koostöös Bolti, Uberi, Yandex.Taxi ja BTAga  selle probleemi lahendanud ning tulnud välja uudse kindlustusvahenduse rakendusega, mis arvestab sõidujagaja kindlustusmakse puhul kõrgemat koefitsienti vaid nendel tundidel, mil juht osutab teenust. Erasõitude eest maksab sõidujagaja tavakindlustuse hinda. Lahendus on oluliselt odavam ja paindlikum neile, kes ei paku sõidujagamise teenust oma peamise tegevusena.  

«Kuna sarnane probleem kindlustusega esineb ka teistel turgudel, siis järgmisel aastal laieneb Cachet tegevusega Baltikumi ja Ida-Euroopasse ja edasi kõikidele Euroopa turgudele, kus sõidujagamisteenused on oluline turuosa,» lisas Cacheti kaasasutaja ja müügi eest vastutav Kalle Palling.

Cachet tuleb turule koostöös BTA kindlustusega ning hakkab pakkuma kokku nelja toodet: sõidujagaja kasko- ja liikluskindlustus ning kasko- ja liikluskindlustus tavakliendile. Lisaks võimaldab platvorm mugavat kahjust teatamise võimalust, kus kogu info on ühes kohas, alates poliisist, lepingutest, kahjujuhtumi  teatamisest kuni kahjujuhtumi käsitlemiseni välja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles