Suvilate hinnad languses: inimesed ei oska nendega raha teenida

Tarbija24
Copy
Suvila
Suvila Foto: STANISLAV MOSHKOV /

Kinnisvarakuulutuste portaali Kinnisvara24.ee statistika näitab, et suvilate hinnad kerkivad kevadel ja langevad sügisel ning kõige suurem nõudlus on Harjumaal asuvate suvilate vastu.

Kinnisvara24 tootearendus- ja turundusjuht Laura Tammeorg ütles, et kuigi suvilate hinnad sügisel langevad, siis on ka valik võrreldes suve algusega väiksem. «Kõige suuremat huvi pakuvad portaali külastajatele Harjumaal asuvad suvilad, sageli ostetakse neid eesmärgiga ehitada krundile aastaringseks elamiseks sobiv eramu. Lisaks Harjumaale pakuvad portaalikülastajatele huvi Eesti ilusate väikelinnade läheduses või rannikul asuvad suvemajad, näiteks Raplamaa, Kaberneeme ja Käsmu suvilad,» rääkis Tammeorg.

Ta lisas, et suvila on lisaks oma kodu müümisele ainus hoone tüüp, mille müümine on eraisikule maksuvaba. «Kui suvila on olnud müüja omandis vähemalt kaks aastat ja kinnistu on väiksem kui 2500 m2, siis ei tule suvila müümise eest tulumaksu tasuda.»

Äripäev on varem kirjutanud, et kuna suvila ostmine on luksus, tahetakse neid järjest enam üürida. Inimesed ei oska aga oma suvilaid teenima panna.

«Neid, kes suvilaid tahaks kaheks või kolmeks kuuks üürida, on palju,» kinnitas Uus Maa Saku ja Saue piirkonna maakler Meelis Paldre. «Suvila ostmine on luksus, kodulaenu nende peale ei saa ning seetõttu tuleb see reeglina osta omafinantseeringust ja pärast arvestada ka jooksvate kuludega,» selgitas sama kinnisvarabüroo Harku Valla maakler Ketlin Jundas, miks paljudel juhtudel on üürimine lihtsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles