Lõpuks ometi: esimene tanklakett Eestis saab elektriautode kiirlaadijad (1)

Tarbija24
Copy
IONITY kiirlaadijad tulevad ka Eesti tanklatesse.
IONITY kiirlaadijad tulevad ka Eesti tanklatesse. Foto: Cirkle K

​Uue aasta alguses paigaldab Circle K Eesti esimese kütusemüüjana oma jaamadesse uue põlvkonna IONITY elektriautode kiirlaadijad, millega saab 100 kilomeetri jagu energiat laadida kolme-viie minutiga.

Circle K Eesti mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik ütles, et Põhjamaade turgudel on selline lahendus juba kasutusel ning sealset elektriautode kasvavat populaarsust jälgides võib loota, et ka Eestis hakkavad elektriautod aina rohkem kanda kinnitama.

Esimesed IONITY kiirlaadimispunktid tulevad Märjamaa ja Häädemeeste jaama ning on mõeldud eeskätt Tallinna ja Riia vahet sõitvatele elektriautodele. «IONITY laadimiskiirus võimaldab kuni viie minutiga tagada elektrisõidukile 100 kilomeetri jagu energiavaru, ehk autojuht saab oma teekonda jätkata ilma pikema viivituseta,» lisas Vahtrik. Laadimisotsiku tüüp on nendel kiirlaadijatel CCS. Laadijates hakkab makselahendusena toimima IONITY äpp ja Circle K mobiiliäpp, mis on Norras ja Rootsis juba praegu kasutusel.

Esmajärjekorras paigaldatakse Märjamaa ja Häädemeeste teenindusjaama kaks 350 kW kiirlaadijat ja 2022. aastal paigaldatakse mõlemasse teenindusjaama kuus superkiiret 350 kW laadijat, mida saab kasutada laadimiseks samal ajal ja ilma võimsuskaota. Circle K kavatseb IONITY kiirlaadijate võrgustikku ka edaspidi laiendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles