Kulla kokkuostja lubatud parim hind on täielik vale

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmus.
Sõrmus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbijakaitseamet on alustanud menetlust Kultarahaksi (Kuld Rahaks Baltic OÜ) reklaami osas, milles lubatakse kulda kokku osta parima hinnaga. Ameti kontrollostu põhjal on taoline väide aga väär ning seetõttu on tegemist eksitava reklaamiga.


Kultarahaksi reklaamib end nii paberväljaannetes kui ka postkasti saadetud lendlehtede abil ning kutsub inimesi müüma oma väärisehteid neile kui parima hinna pakkujatele. 22. detsembril sooritas tarbijakaitseameti järelevalveametnik kontrollostu, mis seisnes kuldsõrmuse hindamises nii Kultarahaksi juures kui ka teises samalaadses ettevõttes.

Sõrmusele pakutud hinna vahe osutus kahekordseks, sealjuures pakkus teine ettevõte oluliselt kõrgemat hinda kui Kultarahaksi. Lähtudes kontrollostu tulemustest, võib aga väita, et Kultarahaksi reklaamis kasutatav määratlus «parim» on põhjendamatu ning annab tarbijaile väärinformatsiooni.

Tarbijakaitseamet soovitab oma väärisesemeid müüa soovivatel inimestel võtta hinnapakkumised mitmest kohast, sest eelnevale näitele tuginedes võib öelda, et hinnavahed võivad olla lausa mitmekordsed. Samamoodi tuleks suhtuda skeptiliselt reklaamlausetesse «parim hind» vms, kuna tihtipeale ei ole neil mingit alust ning tegemist on vaid kavala turundusvõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles