Huawei juhi üllatav avaldus: Trump on üsna hea president

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Ren Zhengfei
Ren Zhengfei Foto: Ng Han Guan / AP

Donald Trump on USA-le üsna hea president ja tema väljavahetamine ei muudaks midagi, leiab USA sanktsioonide all ägava Hiina tehnoloogiaettevõtte asutaja ja juht Ren Zhengfei.

«Ma arvan, et Trump on üsna hea president. Ta ei ole vedanud USAd raskemasse olukorda. Meil pole USAs mingisugust staatust ja me ei plaani seda saavutada. Seega meid ei huvita, kas ta valitakse tagasi või mitte. Sellel pole meiega mingisugust pistmist,» ütles Ren intervjuus telekanalile CNBC.

Ren arvas, et Huawei jaoks ei muudaks midagi ka see, kui USA uueks juhiks saaks näiteks Joe Biden või Elizabeth Warren. «Jah, ma usun nii. Pole palju lootust,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas Huawei võib jääda veel mõneks ajaks USA musta nimekirja.

Huawei juht rääkis, et USA valitsus pole seni teinud ühelegi USA ettevõttele erandit Huaweiga äriajamise lubamiseks. Selle asemel on ta sanktsioone karmistanud ja lisanud musta nimekirja ka 60 Huaweiga seotud ettevõtet USAs.

Ren andis ka vihjeid selle kohta, et Huawei enda arendatav operatsioonisüsteem Hongmeng saab olema seotud Androidi (USA ettevõtte Google’i mobiiliplatvorm) ökosüsteemiga.

Huawei oli sunnitud septembris välja andma tipptelefoni Mate 30 Pro, millel ei olnud sanktsioonide tõttu enamkasutavaid Google'i ja Androidi äppe. Isegi mitte ligipääsu Google Play äpipoele.

Reni vastustest isiklikumat laadi küsimustele ilmnes Hiina inimeste suhtumine elusse ja surma.

Saatejuht: Kas olete kunagi mõelnud pärandist, mille soovite maha jätta?

Ren: Mul pole vaja midagi maha jätta. Kui inimesed on ära läinud, muutuvad nad tuhaks. Nii et pole midagi maha jätta.

Saatejuht: Kuidas soovite, et teid mäletaks?

Ren: Loodan, et inimesed unustavad mind. Minu mäletamine on raiskamine. Loodan, et nad suudavad minust mõtlemise lõpetada. Kui nad mind mäletavad ja muudavad selle mänguks, et näha, kes on lojaalsemad, muutub see koormaks. Nad võivad vaadata taevasse, kui mind mälestavad. Ma ei taha, et nad minust mõtleksid ja see on minu jaoks liiga väsitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles