Lumega läheb verivorst paremini kaubaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorstid
Verivorstid Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui lumi maha tuleb, hakkavad inimesed kõikvõimalike talvepraadide kõrvale ka rohkem verivorsti ostma, kinnitas Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

«Nii kummaline kui ka see ei tundu, aga verivorsti müük läheb paremini valge lume kui poriga,» rääkis ta.

Kuna lumega on tänavu detsembris nigelasti, ostetakse jõulude ajal ka selliseid tooteid, mis ei ole olnud kõige traditsioonilisemad eestlaste toidulaual - näiteks jahutatud linnud – hani ja kalkun, broiler, vutt ja maisikanatibu.

Toiduainetööstused on jõuludeks hoolega valmistunud, kuna käibekasvu oodetakse kuni 15 protsenti. «Kindlasti ei tähenda see samavõrra kasumite kasvu. Ka töötlejad ja kaubandus arvestavad tarbijate sissetulekutega ja nii pakutakse hästi palju ka soodushinnaga tooteid,» lisas Potisepp.

Lisaks on tema sõnul lihatoodete osas märgata tendentsi, et odavamate toodete, näiteks keeduvorsti, osakaal väheneb ja näiteks sinkide osakaal kasvab. «See tähendab, et järjest tuleb juurde tarbijaid, kes ostavad vähem aga kallimaid tooteid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles