Swedbank ja Eesti on nagu yin ja yang (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Swedbanki ajutise tegevjuhi ametit pidanud Anders Karlsson (vasakult teine), nõukogu esimees Göran Persson (vasakult kolmas) ja uus tegevjuht Jens Henriksson (vasakult neljas) kohtusid peaminister Jüri Ratasega eile Stenbocki majas. 
Swedbanki ajutise tegevjuhi ametit pidanud Anders Karlsson (vasakult teine), nõukogu esimees Göran Persson (vasakult kolmas) ja uus tegevjuht Jens Henriksson (vasakult neljas) kohtusid peaminister Jüri Ratasega eile Stenbocki majas. Foto: Eero Vabamägi

Swedbank on ülekaalukalt suurim Eestis tegutsev finantsinstitutsioon ning Balti riigid, eriti Eesti, on Swedbankile üks oluline turg. Eesti majandus ja Swedbank on nagu yin ja yang –​ üks ei saa teiseta ning lahutus oleks mõlemale ilmselt mitu korda fataalsem kui Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust.

Moodustab ju Swedbank peaaegu poole meie pangandusturust ning enam kui kolmandiku kindlustusturust. Samal ajal on kaheksandik Swedbanki (grupi) eraklientidest ja peaaegu veerand äriklientidest Eestis.

Nii ei olegi Swedbank ilma Balti riikide ja Eestita eriti mõeldav ning väga keeruline on ette kujutada, et Swedbank võiks Eestist lahkuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles