Galerii: Eesti elektriauto Nobe ruumid põlesid öösel lahtise leegiga (2)

Copy

Täna öösel kell 3.58 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Telliskivi tänaval põleb büroohoone lahtise leegiga.

Päästeameti valvepressiesindaja sõnul põles U-kujuline hoonetekompleks, kus olid koos garaaž- ja tootmishooned. Tegemist on Eesti kolmerattalise elektriauto Nobe tootmishoonete ja garaažiga. Ohus oli ka kõrvalolev mööblimaja, mis suudeti siiski tulest päästa.

Päästjad evakueerisid lähedalolevast majast kolm inimest, kellest ühel oli vingugaasi mürgitus. Öösel oli Telliskivi tänava alguses tulekahju tõttu liiklus häiritud. 

Tulekahju likvideeriti kell 7.17 hommikul. Juhtunu täpsemad asjaolud ja põhjused selgitab välja edasine menetlus.

Nobe Carsi eestvedaja ja omanik Roman Muljar ütles Postimehele, et on terve öö sündmuskohal olnud. Ta kuulis tulekahjust umbes kella 4 ajal öösel.

«Nüüd mõtleme, kuidas edasi minna,» ütles ta ja pidi kõne muude asjatoimetuste tõttu lõpetama.

Nobe prototüüpide esitlus
Nobe prototüüpide esitlus Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Äripäev kirjutas juulis, et Nobe on hädas: tootmise käimalükkamiseks napib igal sammul raha ning isegi mõnda aega tagasi ühisrahastusplatvormil Indiegoga alustatud kampaania ei tahtnud kuidagi vedu võtta. Nimelt algas juuli keskel ühisrahastuse kampaania, millega tahetakse kaasata 100 000 dollarit ehk 89 743 eurot. Praeguseks on kogutud vaid 13% ehk 12 068 eurot. Lisaks on krediidiinfo andmetel ettevõttel üleval 1683 euro suurune maksuvõlg.

Nobe prototüüpide esitlus
Nobe prototüüpide esitlus Foto: Eero Vabamägi / Postimees
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles