Minister Järvik: kogu aeg söön kala, aga ära ei sure (5)

PM Majandus
Copy
Maaeluminister Mart Järvik.
Maaeluminister Mart Järvik. Foto: Joosep Laik

Maaeluminister Mart Järvik (EKRE) soovitas kalafirmal M.V Wool kaevata kohtusse tema enda valitsemisalasse kuuluv veterinaar- ja toiduamet, kirjutab Äripäev

Maaeluminister Mart Järvik leiab, et meedia on M.V. Wooli ja listeeriabakteri skandaali kajastamisega teinud Eesti kalatööstusele liiga. Ta kinnitas, et soovitas augustis M.V. Wooli juhil Mati Vetevoolul minna veterinaar- ja toiduameti vastu kohtusse, mida Vetevool tegigi.

Loe lähemalt Äripäevast.

Möödunud nädalal ilmusid artiklid ja telelood, mis kirjeldasid, kuidas perefirma M.V Wooli tehases pesitsenud listeeriabakter võib olla nakatanud inimesi, kellest mitmed on eelmisel aastal surnud. Näiteks kahel listeroosi surnud eestlasel tuvastati konkreetne puhangutüvi 1247, mida leiti ka M.V Wooli tehasest ja kalatoodetest. 

Veterinaaramet on Listeria monocytogenesi  bakterit leidnud M.V Wooli kalast nii tänavu märtsis kui ka augustis. See, et bakter elab tehases edasi, on ameti sõnul vägagi tõenäoline. Teisalt on ettevõte proovide võtmise vaidlustanud ega ole tulemustega nõus. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles