Markko Märtini rallitiim kasvatas korralikult kasumit

BNS
Copy
Markko Märtin osaleb Rally Estonial.
Markko Märtin osaleb Rally Estonial. Foto: Timo Anis

Endise rallisõitja Markko Märtini transpordifirma ASi Märtin müügitulu kasvas mullu aastavõrdluses 41,5 protsenti 1,5 miljoni euroni, seejuures jõudis ettevõte tunamullusest 184 700-eurosest kahjumist 529 300 euroga kasumisse.

Ühtlasi kasvas eelmisel aastal ka Märtini ja Ott Tänaku osalusega ettevõtte Triple MM OÜ, mis on Märtini rallimeeskonna MM Motorsport juriidiline keha, käive ja kasum. Nimelt kerkis Triple MM OÜ müügitulu 41 protsenti 3,5 miljoni euroni ning puhaskasum 31,7 protsenti 343 000 euroni.

ASi Märtin põhitegevuseks on transporditeenuste osutamine nii Eestis kui ka välismaal. Kuid samas teenis ettevõte mullu 21,8 protsenti oma müügitulust ehk 334 600 eurot ka kinnisvara rendile andmisest.

2018. aastal vedas ettevõte veoseid peamiselt Eestist Belgiasse ja Saksamaale ning Belgiast, Saksamaalt, Hollandist, Austriast ja Prantsusmaalt Eestisse, Leetu ja Lätisse. Transporditeenuste osutamiseks on ettevõttel kuus Volvo sadulautot ja kuus Schmitzi poolhaagist.

Mullu töötas ettevõttes seitse inimest ehk ühe võrra vähem kui aasta varem, töötajate palgakulu kahanes aastaga 19 protsenti 48 000 eurole. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte jaotamata kasum 4,8 miljonit eurot.

2005. aastal asutatud Triple MM OÜ põhitegevusaladeks on autode remont, autode ja autovaruosade müük, reklaamiteenused ning konsultatsioonid.

Ettevõttes töötas mullu kaheksa inimest, kelle palgakulu oli 147 400 eurot. Aasta varem oli üheksa töötaja kogupalk 146 600 eurot. Tänavu soovib ettevõte suurendada müügitegevust. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte jaotamata kasum 1,4 miljonit eurot.

AS-i Märtin omanikud on mõlemad võrdse 50-protsendilise osalusega isa-poeg Kalju ja Markko Märtin.

Triple MM OÜ omanikud on 30 protsendiga Ott Tänak ja Juss Roden ning 20-protsendilise osalusega Markko ja Kalju Märtin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles