Rapla vald toetab tänavu elamuarendust 300 000 euroga

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Rapla vald pakub arendajatele 200 000 eurot, kes Raplasse uue elumaja ehitab ning kokku toetab vald elamuarendust 300 000 euroga, et seeläbi ergutada elamuehitust ja pidurdada väljarännet. 

Viimase nelja aastaga on Rapla vallast ära kolinud ligi 400 inimest, peamiseks põhjuseks peetakse vaba elamispinna puudumist, edastas ERRi «Raadiouudised». 

Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles, et viimane kortermaja ehitati Raplasse 16 aastat tagasi. Inimestele, kes sooviksid valda kolida pole kohe vabu eluruume pakkuda. Raplas on viis krunti, kuhu saaks kohe uusi elamuid ehitada ja on üksikuid vanu hooneid, mida juba korteriteks ümber ehitatakse. 

Kuid Raplas on korterite nõudlus palju suurem kui pakkumine. 

Arendajate meelitamiseks on vald välja pannud 300 000 eurot. Toetuse maksimaalne suurus on 200 000 eurot, seda ühe nullist alustava projekti kohta. 

«Me maksame toetuse välja tagantjärele ehk kui antud hoone, eluruumid on saanud kasutusloa. Selle tulemusena peaks tulema kaheksa eluruumi ehk kortermaja, kus on kaheksa korterit, ridaelamu, kus on kaheksa eraldi eluruumi, võib ka olla kaheksa üksikelamut,» selgitas Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles