Eesti riik aitas oma kodaniku firma Venemaal süüdi mõista (3)

Copy

Keset suve mõisteti Venemaal maksudest kõrvalehiilimises süüdi Eesti kodanikule kuuluv firma ning seda Eesti maksuameti toel. Kaubandusega tegelev ZAO Ekstra pidi kohtuotsuse kohaselt maksma Vene riigituludesse üle miljoni euro.

Ettevõtte omanik Alex ütles aga Postimehele, et tema on käitunud õigesti ning tegu on Venemaa rünnakuga firma vastu, mis teenib raha ning kust on võimalik riigieelarvesse tulu saada. Ta kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata, aga mitte ainult. Alex ​plaanib kohtuteed ka Eesti maksuameti vastu, kelle tegevust peab ebaseaduslikuks.

Erakordne juhtum

Juhtumit kirjeldati Vene meedias kui erakordset. «See on näide sellest, et maksuhaldur saab hankida ja edukalt kasutada andmeid, mis eelnesid rahvusvahelise vastastikuse haldusabi konventsiooniga liitumisele,» kuulutas ärilehele RBK audiitorifirma KPMG partner Venemaal ja SRÜs Viktor Kalgin. «See on kahtlemata oluline uudis, sest konventsiooniga on liitunud mitmed Vene ärimeeste hulgas populaarsed off-shore’id – näiteks Briti Neitsisaared,» lisas ta.

«See on teadaolevalt esimene juhtum, kus maksuhaldur kasutas tagasiulatuvalt rahvusvahelist kokkulepet andmete vahetamiseks, kohtupraktikas sellised juhtumeid varasemast ei ole,» ütles Paragon Advice Group partner Aleksandr Zahharov samale väljaandele. Ta lisas, et seega ei ole maksuameti eest pääsenud ka need, kes arvavad, et alles jõustunud konventsioonist pole minevikutehingute paljastamiseks kasu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles