Helme: pensioniealised saavad teisest sambast väljuda tulumaksuvabalt (23)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahandusminister Martin Helme ütles täna Eesti Pangas toimunud seminaril, et pensioniikka jõudnud teise samba fondidest väljujad saavad seda teha maksuvabalt.

«Pärast pensioniikka jõudmist on kogu teise samba raha väljavõtmisel tulumaks null protsenti,» kinnitas Helme. Need, kes võtavad raha välja enne pensioniikka jõudmist, peavad maksma tulumaksu, mis praegu on 20 protsenti.

Minister sõnas, et nende hinnangul väljub teisest sambast umbes veerand kuni kolmandik teise samba fondidesse kogutud varast. 

Eesti Panga ja Rahvusvahelise Valuutafondi koostöös toimus täna rahvusvaheline seminar, kus esinesid lisaks rahandusministrile ka sotsiaalministeeriumi asekantsler Sten Andreas Ehrich, rahandusministeeriumi asekantsler Märten Ross, pensionifondide esindajad, aga ka rahvusvahelised eksperdid IMFist, OECDst, Rootsi pensioniagentuurist ja mujalt.

Ekspertidele esinenud minister Martin Helme ütles spetsialistidele, et nad võivad küll arutada, aga otsus on tehtud. Helme nimetas seda suurimaks reformiks, mis Eestis viimase 10–15 aasta jooksul tehtud. Tema sõnul võetakse seadus vastu veel sel aastal ning 2020 on üleminekuaasta, mil institutsioonid saavad muuta arvutisüsteeme jmt.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles