Tallinki laevalt üle parda hüpanud mees oma päästjatele: «Ma ei mängi enam oma eluga» (3)

Andres Einmann
Copy
Jahikapten Teet Laja Aurelia pardal.
Jahikapten Teet Laja Aurelia pardal. Foto: Toomas Verrev

Tallinki laevalt Silja Europa täna varahommikul vette hüpanud mehe päästsid purjejahi Aurelia meeskonna liikmed. Veest välja tõmmatud soomlane oli alajahtunud ja šokiseisundis ning ainsad sõnad, mida ta suutis oma päästjatele öelda, olid: «I, don’t play with my life anymore.» («Ma ei mängi enam oma eluga.»).

Aurelia oli just lõpetamas 18-tunnist teekonda Hiiumaalt Tallinnasse. Jahi kapten Teet Laja ütles Postimehele, et jaht oli just saanud loa Tallinna Sadamasse sisenemiseks, kui sadamateenistus teatas, et sadamas on inimene üle parda hüpanud ja palus, kas jahi meeskond saab ta veest välja tõmmata.

«Õnneks märkasimegi kohe vees olevat inimest. Sõitsime tema juurde ja kaks meeskonnaliiget tõmbasid ta ahtrist pardale. Ahtris on veepiirini ulatuv redel ning inimese väljatõmbamine ei valmista sealtkaudu suuri raskusi,» rääkis Laja.

Veest välja tõmmatud mehel olid seljas üleriided, muuhulgas ka jope. Aurelia meeskond toimetas päästetud soomlase sadamakaile, kus Silja Europa meedikud talle esmaabi andsid. Miks mees üle parda hüppas, oma päästjatele ta ei öelnud. Ainsad sõnad, mida ta ütles, olid «I, don’t play with my life anymore.» («Ma ei mängi enam oma eluga.»).

Üle Silja Europa parda hüpanud soomlase päästis purjejahi Aurelia meeskond.
Üle Silja Europa parda hüpanud soomlase päästis purjejahi Aurelia meeskond. Foto: Toomas Verrev

Laja lisas, et päästetu oli küll šokis ja alajahtunud, kuid oli võimeline ise jahilt sadamakaile kõndima.

Nooremapoolne mees hüppas D-terminali juures seisva Silja Europa pardalt vette kell 3.25. Laeval anti häire ning meeskond ja Tallinna Sadama töötajad alustasid päästeoperatsiooni, ütles Tallinki pressiesindaja Katri Link.

Pärast seda, kui purjejahi meeskond oli mehe laeva meedikutele üle andnud, toimetas kiirabi ta kell 4.30 haiglasse.

Tallinki laev Silja Europa.
Tallinki laev Silja Europa. Foto: Liis Treimann
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles