Keskerakondlane: 45-eurose pensionitõusu naeruvääristajad peaks peeglisse vaatama (42)

PM Majandus
Copy
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder.
Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder. Foto: Priit Simson

Keskerakondlane ja riigikogu sotsiaalkomisjoni juht Tõnis Mölder ei pea heaks tooniks opositsiooni kriitikat 2020. aasta pensionitõusu osas. Keskerakonna lubadus oli tõsta pensione 100 eurot koos indekseerimisega ning Mölderi sõnul on 45-eurone pensionitõus esimene samm eakate heaolu parandamisel.

Järgmise aasta riigieelarve eelnõusse jõuab Keskerakonna peamine valimislubadus ehk erakorraline pensionitõus. Postimehe andmetel on erakorralise pensionitõusu suuruseks plaanitud seitse eurot kuus. Lisaks seitsmele eurole tõuseb keskmine pension veel läbi indekseerimise 38 eurot ja seega kokku 45 eurot.

Mölder toonitas, et 45-eurone pensionitõus tähendab eakatele aastas keskmiselt 540 eurot lisaraha. «See on meie eakatele oluline abi, arvestades, et 540 eurot aastas tähendab mitme kuu kommunaalarvete summat, osalist leevendust hooldekodu koha eest tasumisel ning neid näiteid võiks tuua veelgi.»

Mölder ei pea heaks tooniks opositsiooni parastamist pensionitõusu erakorralise osa üle. Ta lisas, et valitsus oleks mõistagi soovinud pensione rohkem tõsta, kuid hetkel tuli lähtuda riigi rahalistest võimalustest. «Teeme tööd selle nimel, et tõus jätkuks edaspidi juba kiiremas tempos,» ütles Mölder. 

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles