Suurel tee-ehitajal kartellisüüdistus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koger&Partnerid.
Koger&Partnerid. Foto: Toomas Huik

Eelmisel reedel andis riigiprokurör Triin Bergmann kohtusse viimaste aastate esimese kartellijuhtumi, kus süüdistatakse AS Koger&Partnerite gruppi kuuluvat tee-ehitusfirmat kokkumängus 107 miljoni kroonise tee-ehituse hankes.

Riigiprokuratuur esitas kartellisüüdistuse ASle KPK Teedeehitus ja selle juhatuse liikmele Kaupo Kaljuveele ja nõukogu liikmele Urmas Koidule, kirjutab

aripaev.ee

.

Nimelt leppisid AS KPK Teedeehitus (kuulub AS Koger&Partnerid gruppi) ja väidetava kuriteo sooritamise ajal soomlase Jarkko Puhkala juhitud AS Turgel Grupp kokku turu jagamises.

«Kuivõrd riigihanke korraldaja märkas, et pakkumised olid peaaegu üks-üheselt sarnased, siis tekkis teedevalitsusel põhjendatud kahtlus firmade kokkumängus. Teedevalitsus teatas konkurentsiametile pakkumiste sarnasusest, misjärel alustasime menetlust,» kirjeldab riigiprokurör Triin Bergmann kartelli lõhkumist.

AS Koger&Partnerid nõukogu esimees Andres Koger ütles Äripäevale, et kuuleb KPK Teedeehitusele esitatud süüdistusest esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles