Air Balticu eraaktsionär otsustas firmasse raha panna

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Raigo Pajula

Air Balticu eraaktsionär Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS) otsustas teha lennufirma aktsiakapitali vajaliku sissemakse, vahendab uudisteagentuur Leta.

Transpordiministeeriumi kantsler Anrijs Matiss selgitas pärast aktsionäride koosolekut ajakirjanikele, et BAS on valmis investeerima proportsionaalselt vastavalt osalusele ettevõttes.

Kui BAS paigutab Air Balticusse 37,7 miljonit latti, tähendab see aktsionäride varasema kokkuleppe kohaselt umbes 47-protsendilist osalust.

Kui aga BAS sara firmasse ei paiguta, jääb riigile  jätkuvalt 99,8 protsenti lennufirmast.

15. detsembril kiitis seim heaks 57,6 miljoni lati suuruse rahapaigutuse lennufirma aktsiakapitali. Toona kinnitas Matiss, et juhul, kui BAS oma osa investeeringust ei täida, saab Air Baltic 25,4 miljoni lati suuruse laenu ning sellega võiks riigi investeeringud Air Balticusse suureneda 83 miljoni latini, millest siis 25,4 miljonit saaks riik tagasi.

Lennufirma juhatuse esimees Martin Gauss lausus, et ettevõtte arengukava kohaselt vähendatakse firma lennuparki järgmisel aastal 10 lennuki võrra 24ni. Lisaks suletakse kahjumiga töötavad liinid ning teistel liinidel suurendatakse lendude arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles