Kvaliteetset Softshelli saad kanda igal aastaajal?

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Softshelliks nimetatakse spetsiaalsest pehmest kangast valmistatud jopet, mis pakub kaitset erinevate ilmastikutingimuste eest. See hoiab sooja, hülgab vett või on lausa veekindel, kuid laseb kehal hingata ning on seljas pehme ja mugav. Kõlab nagu kõikvõimas võlujope. Tegelikult tuleb Softshellile mõndagi andestada, seda siis kui ilmaolud äärmuste poole liiguvad.

Kas mäletad möödunud jaanipäeva? Softshelliga oli niiskel ja jahedal õhtul lõkke ääres väga mõnus ja kuiv istuda. Kas mäletad möödunud veebruari keskpaika, kui viie plusskraadi juures talvejopega palav hakkas? Softshell on praktiline rõivaese, mida ühegi hooaja lõpus kapipõhja pakkima ei pea. Oskusliku riidekihtide kombineerimisega kulub Softshell marjaks ära nii suvel, kevadel, sügisel kui ka talvel!

Hea Softshell on kasulik investeering, sest kappi seisma see ei jää. Softshell on parim valik alates kuuest miinuskraadist kuni kümne plusskraadini.

Softshell sobib sellise ilmaga, mis pole ei liiga soe ega väga külm; mitte paduvihmane, kuid pisut niiske; samuti tuulisel päeval. Softshelli võib vabalt nimetada mõõduka ilma jopeks.

Kuidas Softshell toimib?

Softshell valmistatakse kahe- või kolmekihilisest kangast, mis on tavaliselt vooderdatud õhukese pehme fliisiga. Vett hülgav on Softshell kindlasti – kui aga pealmine kangas on lamineeritud veekindla membraaniga ning kõik õmblused teibitud, on see koguni veekindel.

Softshell hingab hästi. Kuna õhumolekulid on väiksemad kui veemolekulid, saabki kangas olla üheaegselt veekindel, kuid hingav. Kanga tihedus on sätitud nii, et õhumolekulid pääseksid liikuma, kuid veemolekulid läbi tungida ei saaks.

Foto: Tamrex

Millal Softshell enam ei toimi?

Softshell on küll universaalne jope, mis leiab palju kasutust, kuid olud võivad muutuda. Softshell ei toimi enam, kui õhusooja on üle 10 kraadi või kui liikumisaktiivsus on sedavõrd intensiivne, et jope sisse tekkinud kehasoojus ei suuda enam piisavalt kiiresti Softshellist läbi tungida. Sellisel juhul on mõnusam kanda pigem head pusa.

Kui temperatuur langeb viiest kraadist alla poole, jääb Softshell enamasti liiga õhukeseks ja aeg on selga tõmmata kerge, ent hea soojapidavusega mugav talvejope.

Mugav ja funktsionaalne

Hea Softshell on nägus, funktsionaalne ja mugav. Softshell kangast võib olla küll heade omadustega, kuid ebamugavat riiet ei ole sellegi poolest mõnus kanda. Eelpainutatud käised, korralikult ümber kaela hoidev kõrge krae, 3D lõiked, funktsionaalsed taskud jms on kindlasti sama olulised kui materjal.

Proovi jopet kindlasti selga ja tee mõned kontroll-liigutused: kükita, kummarda, tõsta käed üles. Kui Softshell ei paljasta selga või käsivarsi, ei tõuse üles ega kisu varrukatest või selja pealt, on tegemist hea jopega. Loomulikult on hea jope ka kena välimuse ja mõistliku hinnaga.

Väga head Softshellid meestele, naistele ja lastele on TAMREXi kauplustes.

Copy
Tagasi üles