Helme leiab, et Sõnajalgade kahjunõue võib olla õigustatud (26)

BNS
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Erik Tikan / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Rahandusminister Martin Helme ütles kolmapäeval TV3 uudistesaates, et Aidu tuuleparki arendavate vendade Sõnajalgade 124 miljoni eurone kahjunõue on liiga suur, kuid samas ei ole nõudmised riigi vastu laest võetud.

«See nõue, ma ütleks niimoodi, lähtub põhimõttest palju tahad, vähe saad. Aga ma olen nõus selle nurinaga, et riik on takistanud väga erinevatel viisidel, ja ma ütleksin kohati väga kiuslikult, arendust, mida ta teisest otsast on ise soodustanud ja kogu aeg räägib tuuleenergia arendamisest. Süüdistused või nõudmised riigi vastu ei ole päris laest võetud,» rääkis Helme.

Ajakirjaniku küsimusele vastuseks ütles Helme, et 124 miljoni eurone nõue on loomulikult liiga suur.

Aidu tuuleparki arendava Aidu Tuulepark OÜ juhatuse esimees Oleg Sõnajalg nõuab riigilt tuulepargi ehitamise peatamisega tekitatud kahjude kompensatsiooniks 123,7 miljoni euro hüvitamist, kompromissina on Sõnajalad valmis kahjunõuet vähendama Tootsi tuulepargi hoonestusõiguse rahuldamisel.

Oleg Sõnajalg kirjutas pöördumises justiitsminister Raivo Aegile ja rahandusminister Martin Helmele, et OÜ-l Aidu Tuulepark pole võimalik tuulepargi ehitamise kaheks ja pooleks aastaks peatamise tõttu enda lepinguliste partnerite ees kohustusi nõuetekohaselt täita.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles